Vágólapra másolva!
A jövőben Aquis Informatika Zrt. néven működik a Minor Rendszerház Zrt. A cég menedzsmentje a név- és arculatváltás mellett kibővíti a tevékenységi kört, konszolidálja a termék- és ügyfélportfóliót, és felkészíti a céget a tőzsdei bevezetésre.
Vágólapra másolva!

A 18 éves cég 2009-re tőzsdeképessé kíván válni. Olyan stabil hazai piaci pozíciót céloz meg, ahol a fókusz a korábbi rendszerintegráció mellett az üzleti megoldásokon, szolgáltatásokon és az exporton van. Már idén a 2006-os duplájával, 1 millió eurós exportbevétellel számolnak. A közeljövőben évente átlagosan 15 százalékos árbevétel-növekedést terveznek - mondta Dobozi Péter, a Aquis Informatika Zrt. vezérigazgatója csütörtököi sajtótájékoztatóján.

A tervek szerint 2008-2009-re legalább egy területen piacvezető pozíciót ér el az Aquis. Az évtized végére az elképzelések alapján a vállalat külföldi terjeszkedésbe kezd, árbevételének több mint 50 százaléka szolgáltatásokból és üzleti megoldásokból származik, s részt vesz nagy nemzetközi uniós projektekben is.

A holding tavaly mintegy 6 milliárd forint árbevételt ért el, a 2005-ös 5 milliárd után. A legnagyobb árbevételt 2006-ban is a Minor Rendszerház hozta, mintegy 5 milliárd forintot.

A névváltoztatás további célja a tevékenységi körök és a pozíciók még átláthatóbbá tétele. Az Aquis, hasonlóan a Minorhoz, egy több cégből álló holding, a Minor Holding Zrt. vezető vállalata. Az Aquis ma már kizárólag a részben korábban is tulajdonos családtagé, Takács Imréé.

A Minor Holdig Zrt.-hez több vállalat is tartozik: így az egyebek mellett informatikai rendszerintegrációval és informatikai tanácsadással foglalkozó Minor Rendszerház Zrt., a hagyományos és elektronikus oktatásban érdekelt Trainer Kft., az e-hulladék gyűjtéssel, hasznosítással és ártalmatlanítással foglalkozó Comp-Cord Kht., a biztonsági áramellátási rendszerek tervezését, telepítését és üzemeltetését végző Wattmester Kft., valamint az információvédelem területén működő SmartCard Kft.