Munkaügyi bírságot osztogat egy álfelügyelő

Vágólapra másolva!
Álfelügyelő végez munkavédelmi ellenőrzéseket az OMMF Közép-magyarországi Munkavédelmi Felügyelőségéhez, illetve az OMMF központjához érkezett bejelentések szerint.
Vágólapra másolva!

A fiatalember Máté Attila néven mutatkozott be. Eddig beérkezett információink szerint két esetben próbált munkavédelmi ellenőrzést tartani, illetve az egyik helyen bírságolással, valamint a helyiség azonnali hatályú bezáratásával fenyegetőzött.

Az álfelügyelő, Máté Attila 000555 sorszámú, szürke színű igazolvánnyal próbálta igazolni magát.

Az OMMF nyilvántartásában Máté Attila nevű felügyelő nem szerepel, ilyen sorszámú igazolványt nem bocsátott ki a hatóság. Az OMMF ezért felhívja a vállalkozások figyelmét arra, hogy Máté Attila "álfelügyelőként" próbál jogszerűtlenül munkavédelmi ellenőrzéseket lefolytatni, és a munkáltatókat megbírságolni vagy egyéb módon anyagi előnyhöz jutni.

A felügyelet felhívja a munkáltatók figyelmét, hogy az ellenőrzések alkalmával kérjék el a felügyelők igazolványát. Az igazolvány kártyaalapú, vízjeles, a felügyelő fényképével és az OMMF logójával ellátott. Az igazolványszám a kártya jobb alsó sarkában látható. A kártya hátoldalán azok a jogszabályi hivatkozások találhatók, melyek feljogosítják a felügyelőt a hatósági ellenőrzés elvégzésére.

Az OMMF mindkét ismert esetben feljelentéssel élt az illetékes rendőrkapitányságon.