Nem okoz termeléskiesést az Egis-tűz

Vágólapra másolva!
Az Egis Gyógyszergyárban történt robbanás okait még vizsgálják a szakértők. Az elemzők szerint a részvény árát a tűzeset csak kevéssé befolyásolhatja.
Vágólapra másolva!

Egy körülbelül fél köbméternyi térfogatú ipari centrifuga zárt belső légterében eddig ismeretlen okból robbanás történt, melynek következtében a centrifuga csatlakozó szerelvényei megsérültek és a kifolyó anyag meggyulladt - tette közzé az Egis Gyógyszergyár a BÉT honlapján.

A megközelítően 150 négyzetméternyi felületet érintő épülettűzben kb. 1000-1500 liternyi oldószer, metil ciklohexan és izopropil alkohol égett. Személyi sérülés nem történt, káros anyag nem került a levegőbe.

A káreset a vállalat alapanyaggyártó kapacitásának körülbelül 2-3 százalékát érintette, az adott technológiai szakasz kiváltásával a termelés folyamatossága biztosított, termeléskiesés, szállítási zavar nem várható.

A vállalat ugyan nem adott becslést a kár nagyságrendjét illetően, az ERSTE elemzői úgy vélik, az nem haladhatja meg az 1 milliárd forintot. Így a részvények fair értékét körülbelül 100 forinttal módosítja. Csupán korlátozott árfolyamhatásra számítanak.