Felvásárlási ajánlat a Linamarra

Vágólapra másolva!
Részvényenként 3003 forintos áron vételi ajánlatot nyújtott be a Linamar Nyrt. részvéyneire a társaság többségi tulajdonosa hétfőn jóváhagyásra a Pénzügy Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF). A felkínált vételár 19 százalékos felárat jelent az elmúlt 180 nap, és 37 százalékkal magasabb mint az elmúlt 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára.
Vágólapra másolva!

A Linamar Corporation nyilvános vételi ajánlata a 3003 forintos részvényenkénti ajánlati ár alapján a magyarországi leányvállalat kapitalizációját, mintegy 25,8 milliárd forintra értékeli.

A nyilvános vételi ajánlatot és annak mellékleteit a Linamar Corporation jóváhagyásra benyújtotta a PSZÁF-hoz, és tájékoztatásul eljuttatta azokat a Linamar Hungary Nyrt. igazgatóságához. A vételi ajánlat felügyeleti jóváhagyásával a Linamar Corporation számára lehetővé válik, hogy nyilvánosságra hozza a végleges nyilvános vételi ajánlatot.

A Linamar Corporation a részvények 58,63 százaléka van magyarországi leányvállalatában. Amennyiben a nyilvános vételi ajánlat keretében a Linamar Corporation megszerzi a Linamar Hungary Nyrt. részvényeinek több mint 90 százalékát, élni kíván a törvényben biztosított vételi jogával.

A Linamar Corporation az Erste Befektetési Zrt-t bízta meg a befektetési szolgáltatói feladatok ellátásával a nyilvános vételi ajánlat során.

A Linamar precíziósan megmunkált motor-, erőátviteli- valamit alvázalkatrészek, modulok és berendezések tervezésével, fejlesztésével és gyártásával foglalkozik elsősorban Észak-Amerika és Európa személygépkocsi-, valamint könnyű- és nehéz-teherautó piacai számára. A vállalat ipari divíziója a világon piacvezető személyemelő munkaállványok gyártásában.

A Linamar magyarországi telephelyén mezőgazdasági-gép részegységeket gyárt. A vállalat Kanada, az Egyesült Államok, Mexikó, Németország, Magyarország, Kína, Korea és Japán területén elhelyezkedő 36 gyártóbázisán, öt kutatás-fejlesztési központjában és kilenc értékesítési irodájában több mint 10 ezer embert foglalkoztat.

A Linamar központja Kanada Ontarió államában, Guelph-ben található. A vállalat konszolidált értékesítési árbevétele 2005-ben megközelítette a 2 milliárd amerikai dollárt. A 2006-ra vonatkozó pénzügyi adatokat a társaság 2007. március 8-án hozza nyilvánosságra. A Linamar Corporation részvényeit a Torontói Értéktőzsdén jegyzik.