Ír szerződést nyert el az Állami Nyomda

Vágólapra másolva!
Mintegy 100 millió forintos szerződést nyert el nemzetközi pályázaton az Állami Nyomda Nyrt. A cég az ír kormány számára fog biztonsági kártyákat szállítani az Osztrák Posta közreműködésével.
Vágólapra másolva!

Az Állami Nyomda Nyrt. az ír Szakképzési és Munkaügyi Hatósággal kötött szerződést okmánykártyák szállítására. Az Állami Nyomda az Európai Unió hivatalos lapjában megjelent nemzetközi tenderen nyert a három évre meghirdetett pályázaton, amelynek becsült értéke a kiíró szerint több mint nettó 100 millió forint (402 228 euró). Az újabb megrendelés megerősíti a cég legutóbbi gyorsjelentésében napvilágot látott tendenciákat, azaz az export, valamint a biztonsági termékek és kártyák gyártása terén tapasztalt növekedést.

Az Állami Nyomda hazai és külföldi referenciákat felmutatva, nemzetközi versenytársakkal szemben nyert tendert Írországban. A társaság az ír kormány Szakképzési és Munkaügyi Hatósága (FÁS- Ireland's National Training and Employment Authority) számára gyártja a biztonsági elemekkel ellátott Safepass kártyákat. Az ír kormányzati szervezettől a hologrammal és fényképpel ellátott kártyákat azok az építési területeken dolgozó személyek kapják, akik sikeresen végzik el azt a tanfolyamot, amelyen elsajátíthatják a munkavégzéshez szükséges egészségvédelmi és biztonsági alapkövetelményeket. A megszemélyesített kártyákat az Osztrák Posta (Österreichische Post AG) szállítja Írországba.

Az Állami Nyomda exportbevételének növekedése 2006-ban a teljes árbevételhez viszonyítva meghaladta a 12 százalékot, és több mint 1,2 milliárd forinttal emelkedett a bázis időszakhoz képest. Az elmúlt időszakban a cég a magyar okmányokon kívül Albániába is gyártott kártyaokmányt. Tiranában a vezetői engedélyek szállítása mellett - alvállalkozóként - az Állami Nyomda befejezte az albán okmánymegszemélyesítő központ bővítését is. A vállalat Magyarországon kívül, Szlovákiába is értékesít európai egészségbiztosítási kártyákat. A szlovák kártyákat megszemélyesítés után kísérőlevéllel együtt borítékolja és szállítja.

Az Állami Nyomda - a PIRA nemzetközi piackutató cég tanulmánya szerint - Magyarország és a közép-kelet-európai (CEE) régió egyik legnagyobb biztonsági nyomdája. A cég meghatározó tulajdonosai között külföldi és hazai befektetési társaságok, az EG Capital (18,1 százalék), az Aegon Magyarország Általános Biztosító (12,4 százalék), az Aegon MoneyMaxx Expressz (7,6 százalék), a HansaBank (8,4 százalék), a Genesis Emerging Markets Opportunities Fund (8 százalék), valamint magánszemélyek találhatóak. A cég tevékenységének fókuszában az okmánybiztonsági termékek és szolgáltatások, a műanyagkártya-megoldások, az elektronikus dokumentumkezelés és a nagy tömegű üzleti levelezés lebonyolítása állnak. Legfontosabb célcsoportjai a CEE régió államigazgatási, pénzintézeti, telekom és közszolgáltatói piacának szereplői.