Olasz luxushotellánc jön Budapestre

Vágólapra másolva!
A Tabánban, a Rác Fürdőre épülő hotel egy olasz szállodalánc tagja lesz. Árszínvonala alig marad majd el a Greshamétől.
Vágólapra másolva!

Hamarosan új felső kategóriás szállodával bővül Budapest idegenforgalmi kínálata: egy éven belül átadják a Baglioni Hotel & Spa Ráczot - írja a Világgazdaság.

A 24 millió euróból megvalósuló, ötcsillagos szállodát az olasz Baglioni Hotels üzemelteti majd. Árait a tervek szerint a Four Seasons Greshaméi alá állítja be, szolgáltatásaiban felveszi majd a versenyt a főváros már működő ötcsillagos szállodáival.

Az építkezés beruházója a Rác Nosztalgia Kft., kivitelezője a Magyar Építő Zrt. A hotelhez csatlakozik a Gellért-hegy gyógyvizére épült Rác gyógyfürdő. Az üzleti tervek szerint a budapesti egység az indulás évében 5,3 millió, a következő három-négy évben 8 millió euró körüli bevételt hoz majd.

A 62 szobából a legkisebb is 32 négyzetméteres, de a lakosztályok mérete eléri a 180 négyzetmétert - mondta a lapnak nyilatkozó Prekuta Bálint, a beruházó ügyvezetője. A hotelban két étterem és konferenciatermek is épülnek.

Az olasz magánszemélyek tulajdonában lévő Baglioni Hotels jelenleg három országban (Olaszország, Franciaország, Nagy-Britannia) 14 szállodát üzemeltet. A közeljövőben Dubajban, az uralkodó sejkkel közösen készül újabb hotelt építeni.