Új hozamgarantált befektetés az Ersténél

Vágólapra másolva!
Új, kombinált befektetési terméket vezetett be az Erste Bank Nyrt. és az Erste Befektetési Zrt. Az Erste Kombinált Megtakarítást egy magas kamatozású rövid távú betét és egy garantált hozamú hosszú távú megtakarítás egyesítésével hozták létre.
Vágólapra másolva!

Az új megtakarítási lehetőség fele részben egy három hónapos futamidejű, 10 százalékos kamatozású, 10,53 százalék egységesített betéti kamatláb mutatójú (EBKM) akciós betétből és legalább felerészt - az első év végén 10 százalékos garantált hozamot biztosító - Erste Garantált Alap 6. tőkegarantált befektetési jegy jegyzéséből áll.

A betéti rész három hónapos futamideje lehetőséget ad arra, hogy aki nem tudja előre megítélni, mennyi pénzt tud nélkülözni az elkövetkező években, az megtakarítása egy részét rövidebb, de ismétlődő futamidőre kösse le. Az alap jegyzési időszaka 2007. február 7. és 2007. március 14. között tart. A betéti rész lekötésére kizárólag a jegyzési időszak alatt és a befektetési alap jegyzésével egyidejűleg van lehetőség.

A hároméves futamidejű, tőke- és hozamgarantált Erste Garantált Alap 6. fontos jellemzője a 10 százalékos garantált kifizetés az első év végén (névértékre vetítve). A hozam maximum összesen 30 százalék lehet a három év alatt, ahol a második és a harmadik év hozama egy 20 részvényből álló részvénykosár teljesítményétől függ.

A korábbi a piacon megjelent garantált alapokhoz viszonyítva jelentős újdonság, hogy a maximális hozamot nem csak a részvényárfolyamok emelkedése, hanem azoknak egy meghatározott mértékig történő csökkenése esetén is elérhetik a befektetők.

Az Erste Kombinált Megtakarítást a bank elsősorban olyan ügyfelek számára dolgozta ki, akik ötvözni szeretnék a rövid és hosszú távú megtakarítási lehetőségeket és fontos számukra a biztos és kiemelkedő hozam. Az új termék további előnye, hogy már 100 ezer forint elhelyezésével igénybe vehető, és a betéti kamat és a befektetési jegy hozama független az elhelyezett összeg nagyságától. A megtakarítást OBA és Beva garancia is védi.