Többféle pályamatrica vásárolható mobilról

Vágólapra másolva!
Hétfőtől 4, 10, és 30 napra érvényes autópálya-matrica is vásárolható mobiltelefonról. A telefonos értékesítés, az éves matrica kivételével minden időszakra kiterjed - áll az Első Mobilfizetés Elszámoló (EME) Zrt tájékoztatójában.
Vágólapra másolva!

A szolgáltatás egy on-line, vagy telefonos regisztrációt követően bármely mobilszolgáltató hálózatán keresztül igénybe vehető. A díjköteles autópályák a visszaigazoló sms birtokában használhatók.

Belföldről a 06-80-as előhívó után a 98-as számot kell tárcsázni, a telefonszám utolsó négy számjegye pedig az adott időszakra utal. Így négynapos használat esetén a 06-80-98-0404, míg heti (10 napos) használathoz a 06-80-98-1010 szám hívása szükséges. Egyhónapos (30 napos) matrica vásárlásához a 06-80-98-3030-as zöld számot kell hívni.

Ugyanarról a telefonszámról párhuzamosan, több különböző autóra, akár különböző időtartamú matricát is lehet vásárolni, illetve a téves igénylést az adott szám ismételt hívásával tíz percen belül törölni lehet. Az így vásárolt vagy törölt - az Állami Autópálya Kezelő Zrt. által rögzített - autópálya-matricákat az EME adatbázisa is folyamatosan tárolja, így vitás esetekben visszamenőleg is tudják biztosítani az adatokat.