Megújul a 60 éves Mustang (X)

Vágólapra másolva!
A Mustang 2007 márciusában bezárja Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb farmergyártó üzemét Marcaliban. Saját termelését bérgyártás váltja fel, a gyártást a jövőben gondosan kiválasztott nemzetközi partnerüzemek végzik.
Vágólapra másolva!

A termelést a különböző helyszíneken a Mustang saját szakemberei irányítják, ezzel garantálva, a közel 60 éves farmergyártói know-how megmaradását. Ezzel egyidejűleg a termékskála szélesedik és a piaci szerep jelentősebbé válik.

A Mustang ezt követően rugalmasabban, még magasabb színvonalon és az aktuális divatra gyorsabban reagálva tud majd dolgozni.

A magyar piac gondozását a jövőben is a 15 éve alapított Mustang Hungaria Kft. látja el, még átfogóbb szolgáltatást nyújtva partnereinek. A fogyasztók magas minőségű kollekcióval fognak találkozni a továbbfejlesztett Mustang partnerüzletekben és Franchise Store-okban. A rendszerben történő együttműködéshez a Mustang mindenkor a kereskedőpartnerre szabott modellt kínál.

Nemzetközi szinten a számos hagyományos farmerüzlet mellett kialakítottunk több mint 700 shop in shop rendszerben üzemeltetett partnerüzletet és 150 franchise üzletet is. Ehhez 2007-ben várhatóan még jelentős számú új Mustang Store megnyitására kerül sor.

Célunk az értékesítés optimalizálása. Ezért gondosan ügyelünk a megfelelő ár-érték arány kialakítására. Ehhez társul még az intenzív konkurenciaharc a Jeans / ifjúsági divat területén.

Ahhoz, hogy ennek meg tudjunk felelni, és versenyképességünket is növelni tudjuk, a Mustang az elmúlt évben következetesen törekedett arra, hogy a tevékenységeit és költségeit optimalizálja és a stratégiailag meghatározott főcélkitűzéseire, koncentráljon.

Heiner Sefranek a Mustang konszern tulajdonosa kiemelte: "Semmiképpen nem engedhetjük meg magunknak, hogy a franchise, szisztémából adódó szolgáltatási költségeink olyan árakat generáljanak, melyek miatt bizonyos piacaink feladására kényszerülünk."

Az új stratégiai céljaink fókuszba állítása miatt elkerülhetetlenné vált, hogy egyes kelet-európai gyárainkat kényszerűségből bezárjuk, melynek kapcsán a termelés a magyarországi Marcali Mustang gyárban 2007. március végére megszűnik. A magyarországi saját gyártás beszüntetése természetesen a törvényi előírások szigorú betartása mellett megy végbe.

Az egyeztetések a város- és a Mustang vezetése között megtörténtek annak érdekében, hogy a közel 400 fő munkaerő további foglalkoztatását a lehetőségekhez képest maximálisan lehetővé tegyük.

Részletes információkat a Mustang honlapján talál.

(x)