Enyhe emelkedés várható a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 68,55 pontos erősödéssel, 23 282,91 ponton nyitott csütörtökön. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,30 százalékos emelkedés.
Vágólapra másolva!

A kereskedés elején a Mol gyengülésével, a nap végére összességben a BUX enyhe erősödésével lehet számolni csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), az MTI által megkérdezett üzletkötők szerint.

Csáky Attila, a HVB Bank üzletkötője elmondta, hogy az olajár esését követően jelentősen gyengült az amerikai piacokon az olajipari társaságok árfolyama, így várható, hogy a Mol is gyengélkedéssel kezdi a kereskedést. Nem tartotta azonban kizártnak, hogy a nap végére ennek ellenére enyhe pluszban zárhat a Mol.

Hozzátette, hogy az amerikai és a brazil piacokon javuló hangulat a BÉT-re is jellemző lehet, így nap végére a BUX kismértékű erősödését elképzelhetőnek nevezte.

Hasonlóan vélekedett Káplár Norbert, a Raiffeisen Bank üzletkötője is, aki kiemelte, hogy a technológiai papírok jól teljesítettek az amerikai piacokon, ami emelkedést jelenthet a magyar túladott részvények, például az OTP esetében.

Megjegyezte, a várhatóan közepes forgalomban erősödhet a Richter és az Egis árfolyama és a kisebb papírok esetében megindulhat egy árnövelő spekuláció is. A nap végére Káplár Norbert szerint a BUX legfeljebb 1 százalék körüli emelkedése valószínű.

A BUX 355,82 pontos csökkenéssel, 23 214,36 ponton zárt szerdán, az előző kereskedési napi záró értékhez képest ez 1,51 százalékos gyengülés volt.