Jóval több tévé fogy majd a foci-vébé miatt

Vágólapra másolva!
Az elektronikai termékeket forgalmazó cégek karácsonyi forgalomra számítanak júniusban a televíziók piacán - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Tesco a fogyasztói elektronikai termékeknél a normál forgalom kétszeresére-háromszorosára számít a foci-világbajnokság ideje alatt. Az Electro World szerint a forgalom egy erős karácsony előtti időszakot idézhet. Sebestyén Péter, az elektronikai üzletlánc ügyvezetője szerint a dvd-felvevők iránt óriási lesz a kereslet.

A Tesco a kisebb pénztárcájúakat igyekszik megfogni, májusra külön akciót hirdetett, amelyben kiemelt szerepet kapnak a hagyományos televíziók és a dvd-felvevők. Ugyanakkor már a nyárra készülve videokamerákból és a digitális fényképezőgépekből is nagyobb mennyiséget kínálnak. A szórakoztató-elektronikai részlegen hasonló választékbővítést hajtanak végre, mint a karácsonyi szezonban. Erre az alkalomra a Tesco pénzügyi partnere nullaszázalékos thm-mel kínál hitelt négy hónapos törlesztés esetén.

Az Electro World ügyvezetője szerint a slágertermék a dvd-író mellett az ldc-és plazmatévé lehet, tekintettel arra, hogy egyre több vendéglátó üzemegység készül televíziós szolgáltatással erre az időszakra. A vendéglátós piac miatt élénk kereslet várható a projektorok iránt is és nem kizárt, hogy itthon is sikerül értékesíteni néhány speciális digitális műholdvevőt. Ez lesz az első olyan sportesemény, amelyet teljes egészében digitálisan közvetítenek és előfizetéssel a néző maga választhatja ki a nézni kívánt meccset és a kamerabeállításokat. Sebestyén szerint a szórakoztatóelektronikai forgalom nagyjából 50 százalékkal lesz nagyobb, mint a megszokott hónapokban. Az Electro World külön kampánnyal készült erre az időszakra.

A GfK Hungária piackutató intézet szerint a magyar háztartások körében az elmúlt évben egyre népszerűbbé váltak az lcd-tévék. A felfutás egyik oka, hogy 2005-ben az ilyen tévék ára csaknem 30 százalékkal csökkent az elmúlt évhez képest. Valószínűsíthető, hogy az elkövetkező néhány évben a családok igen nagy része fogja hagyományos televízióját lcd-tévére cserélni, s néhány év múlva ez a kategória - a dvd- és a videolejátszók esetéhez hasonlóan - szinte teljesen ki fogja szorítani a ma már elavultnak tekinthető technológiájú készülékeket.