Enyhén gyengült a forint pénteken

Vágólapra másolva!
A forint kismértékben gyengült pénteken a bankközi devizapiacon. Az eurót 251,50/60 forinton jegyezték fél négy tájban, 40 fillérrel erősebben a csütörtöki értékénél.
Vágólapra másolva!

A forint ennek megfelelően 17 bázisponttal, 10,92 százalékra gyengült a plusz-mínusz 15 százalékos, ingadozási sáv erős oldalán.

A kereskedők szerint piacbefolyásoló hírek hiányában, a forint kizárólag a régió valutáit, azon belül is, elsősorban a zlotyt követte.

A dollár délután 211,80/90 forinton állt, 45 fillérrel az előző 211,35/45 forint felett. Az állampapírok másodpiacán nem alakult ki egyértelmű hozammozgás, egyes lejáratokon 1-2 bázisponttal nőtt, másokon ugyanennyivel csökkent a másodpiaci referenciahozam. Hétfőn még a péntekinél is alacsonyabb fogalomra számítanak, mert az amerikai piacok zárva tartanak az elnökök napja miatt.

A jövő hét további részében sem várhatók piacbefolyásoló hírek, ha váratlan esemény nem kavarja fel a piacokat, kiegyensúlyozott, nyugodt kereskedésre lehet számítani, az euró árfolyama továbbra sem mozdul a 250-252 forintos sávból.