Szerdán aukción értékesítik a Mol-papírokat

Vágólapra másolva!
A lakossági értékesítés lezárását követően fennmaradó 1 733 566 darab Mol-törzsrészvényt a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) aukciós értékesítés keretében ajánlja fel az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV Zrt.).
Vágólapra másolva!

Az aukciós értékesítésben a BÉT részvényszekciójának az értékesítés napján kereskedésre jogosult tagjai vehetnek részt 2006. december 6-án 9.30-tól 12 óráig.

Az ÁPV Zrt. a nyilvános részvényértékesítés során 1 893 476 darab Mol-részvényt ajánlott fel elsősorban lakossági befektetőknek. A részvényigénylési időszak a lakossági befektetők számára 2006. november 21-től 2006. december 1-jéig tartott. Ezen időszak alatt a lakossági befektetők összesen 159 910 darab Mol-részvényt igényeltek.

A lakossági befektetők legnagyobb arányban (mintegy 75 százalékban) a 2000 forintos árkedvezmény igénybevételével adtak le igénylést. A kárpótlási jegyek felhasználásával beérkezett igény a teljes lakossági volumen mintegy 21 százalékát teszi ki. Az értékesítés során a befektetők összesen mintegy 363 millió forint összcímletértékben használtak fel kárpótlási jegyet. A lakossági értékesítés végleges árának meghatározására és bejelentésére december 6-án kerül sor.

A végleges lakossági értékesítési árat az aukciós értékesítés folyamán értékesített részvények súlyozott átlagára határozza meg. A lakossági értékesítési ár a maximum ár és az aukciós értékesítés során kialakult végleges ár közül az alacsonyabb lesz.

Amennyiben az aukciós értékesítés bármilyen okból meghiúsulna vagy az ÁPV úgy dönt, hogy nem kívánja az aukciós értékesítés lebonyolítását, úgy a végleges lakossági értékesítési ár 22 016 forint.

Ha az aukciós értékesítés során a nyilvános értékesítés keretében felajánlott teljes részvénymennyiség kevesebb, mint 35 százaléka kerül értékesítésre, akkor az ÁPV fenntartja a jogot, hogy lakossági értékesítési árként az aukciós értékesítés folyamán értékesített részvények súlyozott átlagára vagy a részvényigénylési időszak utolsó két napján a Mol-részvény BÉT által számolt napi súlyozott átlagárainak a napi forgalommal súlyozott átlaga közül a magasabbat válassza, de az nem haladhatja meg a maximum árat.

A lakossági értékesítés során érvényesen igényelt összes részvény allokációja, a részvények, valamint a maximum ár és a végleges ár közötti különbözet jóváírása 2006. december 11-én valósul meg.