Indexkövető alapot indít a BÉT

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde és az OTP Csoport decembertől új termékkel, a BUX ETF tőzsdén kereskedett indexkövető alappal jelentkezik a hazai értékpapírpiacon.
Vágólapra másolva!

Az ETF - Exchange Traded Fund, azaz tőzsdén kereskedett alap - lehetőséget kínál alacsony költségekkel az adott index által reprezentált piaci szegmensbe, jelen esetben a teljes hazai részvénypiacba történő befektetésre - áll a Budapesti Értéktőzsde sajtóközleményében.

A BUX ETF Alap által kibocsátott befektetési jegyek jegyzésére 2006. november 27. és 29. között kerül sor. A nyilvántartásba vételt követően a tőzsdei forgalmazás 2006. december 13-án kezdődik. Az alapot nemcsak Magyarországon, hanem a közép-kelet-európai régióban is elsőként vezetik be.

Az új termék által egyetlen tranzakcióval az egész magyar részvénypiacba egyszerűen és egy részvény vételének költségével be lehet fektetni, így az adott index valamennyi részvényének egyesével történő költséges megvásárlása nélkül kínál egy jól diverzifikált értékpapírcsomagot.

Az új terméket tőzsdei részvény módjára bármikor meg lehet venni, el lehet adni, az OTP Bank által nyújtott árjegyzői szolgáltatás pedig biztosítja, hogy a befektetők minden pillanatban megfelelő vételi, illetve eladási árakat kapjanak. A BUX ETF által képviselt portfólió értékének alakulását a BÉT által 5 másodpercenként számított és közzétett indikatív nettó eszközértéken keresztül lehet folyamatosan nyomon követni.

A legkisebb befektethető egység tőzsdei forgalmazás során 1 befektetési jegy, amelynek névértéke 1000 forint.