Sávosan kamatozó számla az Erste Banktól

Vágólapra másolva!
Erste Komfort Takarékszámla néven sávosan kamatozó bankszámlát vezetett be az Erste Bank Hungary Nyrt., amely a lekötött betétekhez hasonló mértékű kamatot fizet, de rugalmasan hozzáférhető és folyószámlaként is használható.
Vágólapra másolva!

Tátrai Bernadett, a pénzintézet lakossági üzletágának vezetője az új számlatípust elsősorban azoknak ajánlja, akik konzervatívak a pénzügyekben, vagy nem tudják, hogy előreláthatólag mikor lesz szükségük a pénzükre; ezért nem akarják lekötni megtakarításaikat, de a látra szóló betétnél magasabb kamatot szeretnének elérni.

A Komfort Takarékszámla ugyanis a normál lakossági bankszámlához képest magasabb kamatot fizet, de megtartja a folyószámla rugalmasságát, azaz a betétlekötés mellett átutalási és készpénzfelvételi műveletek is végezhetőek vele.

A Komfort Takarékszámlán elhelyezett százezer és egymillió forint közötti összegre az Erste Bank éves szinten 4,9 százalék (EBKM: 0,38-4,59 százalék) kamatot fizet, és a megtakarított összeg - kamatveszteség nélkül - bármikor átvezethető az ügyfél saját folyószámlájára. Az átvezetés havonta egy alkalommal díjmentes.

A számlához automatikusan jár az Erste TeleBank szolgáltatás, így annak egyenlegéről az ügyfél azonnali információt szerezhet a bank egyenlegközlő vagy rövid szöveges üzenet (sms) szolgáltatásainak használatával. Az Erste NetBank segítségével pedig online is adható rendelkezés a számlára helytől és időtől függetlenül.

Az új termék igénybevételéhez nincs szükség hagyományos bankszámlaszerződés megkötésére, és az Erste Bank számlanyitási és számlevezetési díjat sem számít fel. A Komfort Takarékszámla megnyitásakor minimum 50 ezer forintot kell elhelyezni a számlán.