Újra lehet kereskedni a kárpótlási jegyekkel

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hétfőn 15 órakor visszaállította a kárpótlási jegyek kereskedését, amely 12 órától szünetelt.
Vágólapra másolva!

A kárpótlási jegyek árfolyama a kereskedés újraindulása után 1612 forintra csökkent, ami 13 forinttal alacsonyabb a pénteki záróárnál. A felfüggesztés előtt 1640 forinton forogtak a jegyek a tőzsdén, 15 forinttal magasabban a pénteki záróáruknál.

A felfüggesztést a Mol állami tulajdonú részvényeinek nyilvános értékesítéséről tartott hétfői sajtótájékoztató indokolta. A Mol-részvények november 21-én induló lakossági értékesítése során kárpótlási jegyekkel is lehet fizetni. Az értékesítés folyamán 1 893 476 Mol-részvényt adnak el, a kárpótlási jegyet 1742 forintos áron számítják be.

A lakossági jegyzés történhet 25 500 forintos maximum áron, kárpótlási jegyek felhasználásával vagy 2 000 forintos árkedvezmény igénybevételével. A lakossági értékesítés során el nem adott részvényeket az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. a Budapesti Értéktőzsdén aukció keretében adja el, várhatóan december 6-án.