Magyar Telekom közgyűlés december 21-én

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom Nyrt. igazgatósága közgyűlést hív össze december 21-re. Az eseményen egyebek mellett napirendre tűzik a 2005. évi pénzügyi beszámoló és az osztalékfizetési javaslat megtárgyalását.
Vágólapra másolva!

A pénteken közölt meghívó szerint a közgyűlés írásos előterjesztéseit december 6-án hozzák nyilvánosságra. A közgyűlés napirendjén igazgatósági tagok visszahívása és választása, továbbá az alapszabály módosítása is szerepel.

Az igazgatóság mostani döntése arra enged következtetni, hogy hamarosan lezárul a Magyar Telekom montenegrói leányvállalatánál az a vizsgálat, ami több, összesen mintegy 2 milliárd forint értékű megbízási szerződés ügyében folyik.

A társaság legutóbb e héten szerdán tartott közgyűlést, ám azon nem hoztak döntéseket, és az esemény a napirendi pontok tárgyalása nélkül zárult le. A felügyelő bizottság saját hatáskörben összehívott közgyűlése azért nem volt sikeres, mert a jogszabályok által előírt határidőn belül, azaz 15 nappal korábban nem tették közzé a 2005. évi beszámolót és az osztalékfizetési javaslatot.

A Magyar Telekom 2006. február 13-án közzétett, nem auditált, 2005-re vonatkozó pénzügyi beszámolója alapján, az igazgatóság a tavalyi évihez hasonló mértékű, 70 forint körüli osztalék kifizetését tartja indokoltnak, minden 100 forint névértékű törzsrészvény után. Az akkori közlés szerint az igazgatóság az osztalék pontos összegére vonatkozó javaslatát majd a vizsgálat, illetve az azt követő audit lezárása után fogja megtenni.