Újra startol az elektronikus útdíj

Vágólapra másolva!
Ismét meghirdették a használattal arányos elektronikus útdíjfizetési rendszerrel kapcsolatos, nyáron forráshiány miatt leállított tanácsadói pályázatot - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A lap információi szerint a jövő hónap elején várható szolgáltatói pályázatban az elektronikus útdíjfizetési rendszer bevezetésének időpontját - eredménytelennek nyilvánított elődjével ellentétben - nem szabják meg, de a mihamarabbi start a közbeszerzés értékelésénél szempont lesz.

A tanácsadói pályázat beadási határideje november 20-a, a tanácsadó kiválasztása pedig igen gyorsan, december elején várható. Optimális esetben 2008 januártól indulhat a rendszer. A korábbi tervekhez képest egyéves a csúszás, ami szakemberek szerint minimum tízmilliárd forintos bevételkiesést okozott.

Még nem dőlt el, hogy első lépcsőben a teherautók mely súlykategóriájától indulna az elektronikus útdíjfizetés, de úgy tudni, a 3,5 tonna megengedett össztömeg feletti kategória látszik befutónak.

A tender szerinti feladat - az országos közúthálózat legfontosabb elemeit érintő, használatarányos elektronikus útdíjfizetési rendszer infrastruktúrájának kialakítása, valamint az üzemszerű működés kezdetétől számított öt évig történő üzemeltetése, díjszedési szolgáltatás nyújtása - várhatóan nem változik.