Még az idén értékesítik az állami Mol-pakettet

Vágólapra másolva!
Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) még az idén értékesíti a tulajdonában lévő 1,73 százaléknyi Mol-részvénycsomagot - közölte a Pénzügyminisztérium a Budapesti Értéktőzsde honlapján szerdán. A részvények tervezett értékesítésébena HVB Bank és az Inter-Európa Bank is részt vesz majd.
Vágólapra másolva!

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. Igazgatósága 2006. október 5-én meghozott döntésével felhatalmazást adott HVB Bank Hungary Zrt. számára a tervezett részvényértékesítés részleteinek kidolgozására.

A privatizációs szervezet igazgatósága döntésének értelmében az ÁPV Zrt. a tulajdonában lévő Mol-részvényeket teljes egészében belföldi értékesítésre ajánlja fel.

A részvényértékesítés során, a jelenlegi tervek szerint újra lehetőség nyílik kárpótlási jegyek felhasználására, és egyéb kedvezmény igénybevételére is.

A Mol törzsrészvényeinek állami tulajdonban lévő 1,73 százlékát kitevő csomag tervezett nyilvános értékesítésében a HVB Bank és az Inter-Európa Bank fiókjai vesznek majd részt.

A tranzakció megvalósulása esetén a befektetőknek összesen 96 helyen lesz lehetőségük a részvények igénylésére, illetve az ehhez szükséges értékpapírszámla megnyitására.

Az Inter-Európa Bank eBroker szolgáltatásának közreműködésével lehetőség nyílik majd interneten történő igénylésre is.