Ingyenes HitelŐr az Erste Banktól

Vágólapra másolva!
HitelŐr néven új, díjmentes sms-szolgáltatást vezetett be az Erste Bank. A pénzintézet által küldött sms az ügyfeleket nemcsak az éppen esedékes, napi árfolyammal számolt törlesztőrészlet összegéről értesíti, hanem tájékoztatást ad a törlesztési számla aktuális egyenlegéről, illetve az esetleges hátralékról is.
Vágólapra másolva!

Az új szolgáltatás jelzáloghitelek és személyi kölcsönök mellé igényelhető, azt a pénzintézet TeleBank hozzáféréssel rendelkező lakossági ügyfelei vehetik igénybe. A bank várakozása szerint az új szolgáltatás különösen nagy segítséget jelenthet a deviza alapú hiteleket felvelvő ügyfeleknek abban, hogy tájékozottak legyenek hitelük törlesztőrészletének pontos mértékét illetően. Ugyanakkor a kamatok változásából adódó módosulások miatt a forint alapú hitellel rendelkező ügyfelek számára is hasznos lehet.

A szolgáltatás nagy előnye, hogy a bank mindig a törlesztési számla devizanemében küldi ki a fizetendő összeget, ami megkíméli az ügyfeleket az árfolyam aktuális értékével kapcsolatos információgyűjtéstől és számolgatástól. Az sms-ből az ügyfél az aktuális törlesztőrészlet mellett azt is megtudja, hogy van-e esetleg hátraléka és az milyen mértékű.

Az sms ugyanakkor nemcsak arról tájékoztat, hogy mennyi a törlesztés, hanem küldése önmagában jelzés arra vonatkozóan, hogy törlesztési nap van. Ráadásul az sms-t az esedékesség délelőttjén küldi az Erste Bank, míg a törlesztés csak napzáráskor kerül levonásra, így a fedezethiánnyal rendelkező ügyfelek a nap folyamán még pótolhatják elmaradásukat.

Az új HitelŐr sms szolgáltatás nagyon jól használható az Erste Bank által februárban bevezetett, akár önerő és kiegészítő ingatlanfedezet nélkül igényelhető lakáscélú jelzáloghitelhez, mely iránt a bevezetés óta jelentős az érdeklődés. Ma már a lakáshitelek negyede ebben a konstrukcióban valósul meg.

A minimális önerővel felvett lakáshiteleknél a bank a hitelbiztosítéki érték 100 százalékát is megfinanszírozza. A minimális önerős hitel akár 5 év türelmi idővel is igényelhető, így a kezdeti törlesztőrészletek jelentősen csökkennek.

A türelmi idő lehetőségét az Erste Bank először a lakáscélú hiteleknél vezette be, de jelenleg már - a tisztán fedezet alapú konstrukció kivételével - minden jelzáloghitelhez választható. A türelmi idő alatt az ügyfél nem törleszt tőkét, csak kamatot és kezelési költséget fizet. Így a kezdeti törlesztőrészlet akár 40 százalékkal is alacsonyabb lehet az annuitásos hitel törlesztőrészleténél.