Kivezetik a tőzsdéről a Démász papírjait

Vágólapra másolva!
A kivezetés a papíronként 20 ezer forintos nyilvános vételi ajánlat feltétele volt, és az ajánlattevő kérelmezte a BÉT-től.
Vágólapra másolva!

Ellenszavazat nélkül döntött a Démász-részvények tőzsdei kivezetéséről a Démász Nyrt. rendkívüli szegedi közgyűlése az EDF International (EDFI) S. A. nyilvános vételi ajánlatához kapcsolódóan.

Az EDFI, a Démász 60,91 százalékos főtulajdonosa augusztus 28-án tett nyilvános vételi ajánlatot - amelyet a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) már egyaránt jóváhagyott - a Démász valamennyi részvényére. Az EDFI egyidejűleg kérelmezte a Budapesti Értéktőzsdétől a Démász részvények kivezetését. Az ajánlati ár részvényeként 20 000 forint. Amennyiben az összes részvényt felajánlják a Démász tulajdonosok, a tranzakció értéke 28,95 milliárd forint.

A közgyűlés feltételesen döntött a tőzsdei kivezetéshez kapcsolódóan az alapszabály módosításáról, illetve határozott az alapszabály átalakításáról a tőkepiaci és a gazdasági társaságokról szóló törvénynek, a BÉT rendelkezéseinek, valamint a gyakorlati működési igényeknek megfelelően.

A közgyűlés napirendjén szerepelt még az egyes villamosenergia-ipari tevékenységek jogi szétválasztáshoz szükséges alapszabály-módosítás, illetve feltételes döntés a szolgáltatási jogokról történő lemondásról és az eszközátruházásról. Az egyhangúan elfogadott közgyűlési előterjesztés értelmében a Démász Nyrt. az elosztó-hálózati engedélyesi tevékenységét - amennyiben ehhez a Magyar Energia Hivatal jóváhagyását megszerzi, és a kedvezményezett eszközátruházásra vonatkozó adómentesség kiterjed a szolidaritási adóra is - átengedi a Démász Hálózati Elosztó Kft. nevű leányvállalatának.

Ehhez kapcsolódóan a társaság átadja a leányvállalatának az engedélyesi tevékenységhez kapcsolódó teljes üzletágát, beleértve az eszközöket, követeléseket és kötelezettséget, valamint a tevékenységet végző munkaerő-állományt, valamint lemond a Démász Nyrt. kizárólagos elosztói szolgáltatási jogáról a Démász Hálózati Elosztó Kft. javára.