Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Már közel 20 000 játékos a Tőzsdemágusban

Vágólapra másolva!
Péntekre elérheti a játékosok száma a 20 000-et. Csütörtökön a regisztráltak száma már 19 531 volt a Tőzsdemágus játékban. A forgalom 6,5 milliárd forint volt csütörtökön, de jobban is föl lehet pörgetni a kereskedést, hiszen a rekord közel 8 milliárd volt.
Vágólapra másolva!

Összesen 19 531 ember regisztrálta magát a Tőzsdemágus játékban csütörtök délutánig, ami már jóval meghaladja a két évvel korábbi játék 12 000-es számát.

A napokban kicsit alacsonyabb volt a regisztráció, a napi regisztrálók száma 550 fő körül stagnál, de ez nem is meglepő a gyógyszerpapírok okozta sokk miatt csökkenő tőzsdét látva. A hangulat azonban optimista, így várhatóan megint emelkedni fog a játékosszám (regisztrálni itt lehet).

A játékban szereplők csütörtökön 39,8 milliárd darab papírt adtak, illetve vettek meg, ez 6,5 milliárd forintos forgalmat jelentett. A játék kötésszáma 8 283 volt, ami elég alacsony szám egy erős tőzsdenapon.

Az egy játékosra jutó forgalom 332 310 forint volt. A játékban élen álló pénze a játék kezdete óta közel 15 százalékkal 2,3 millió forintra nőtt.

A befektetési kultúrát kívánja fejleszteni Magyarországon a Budapesti Értéktőzsde által szervezett konzorcium által indított játék. A 11 hétig tartó Tőzsdemágus játékra jelentkezők a valós adatoknak tökéletesen megfelelő tőzsdeszimulációban játszhatnak, kétmillió forinttal.

A játék legnagyobb erénye, hogy valós idejű, tehát a 15 perces késleltetés nélkül juthatnak a játékosok aktuális tőzsdei adatokhoz. A játékban olimpikonok és médiaszemélyiségek is részt vesznek, ezzel is növelve a kereskedés izgalmát. A játék nyertese bruttó 5 millió forintnak megfelelő IE Hunnia Befektetési jegyet kap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről