Újabb betétgyűjtési akció az Erste Banknál

Vágólapra másolva!
Akár 8 százalék feletti éves hozam is elérhető az Erste Bank január 23-án indított és február 3-ig tartó betétgyűjtési akciójában. A pénzintézet az akció keretében KamtmMax elnevezésű, az euró árfolyammozgásától függően kamatozó betétjét kínálja.
Vágólapra másolva!

Az Erste KamatMax betét egy betéti és egy pénzügyi termék (euró-forint árfolyam opció) kombinációja, amely a rögzített évi 0,25 százalékos alapkamat (EBKM: 0,25 százalék) mellett az euró-forint árfolyam napi alakulásától függően kamatprémiumot kínál a bank ügyfeleinek. A prémium mértéke éves szinten elérheti a 8,25 százalékot, így a maximális kamat a piacon kiemelkedő 8,5 százalék (EBKM: 8,62 százalék) is lehet.

A kamatot az Erste Bank az árfolyamok függvényében napi szinten határozza meg, melynek mértéke független az elhelyezett - minimálisan 100 ezer forintos - betétösszeg nagyságától. A KamatMax egy rugalmas és biztonságos megtakarítási forma, hiszen az elhelyezett betét bármikor felvehető és kiterjed rá az Országos Betétbiztosítási Alap garanciája.

Az Erste KamatMax betétet a bank azon ügyfelek számára dolgozta ki, akik nagyobb megtakarított összeget kamatoztatnak és annak egy részét hajlandóak a piaci kamatnál kedvezőbb kamatért mérsékelt kockázatot vállalva elhelyezni. Az ügyfelek így professzionális kockázatkezelés mellett, átfogó devizapiaci ismeretek nélkül részesedhetnek a magasabb kamatot biztosító devizapiaci műveletek előnyeiből.

Az Erste KamatMax betét - rugalmasságának köszönhetően - a tavaly októberben kezdődött betétgyűjtés óta rendkívül népszerűvé vált az ügyfelek körében. Az előző két betétgyűjtési akció során több mint 8 ezren kötötték le megtakarításukat Erste KamatMax betétben, az átlagos betéti összeg a második alkalommal már meghaladta a 2 millió forintot, a teljes állomány pedig elérte a 18 milliárd forintot.

A KamatMax betét népszerűségének köszönhetően és az ügyféligények kielégítése érdekében az Erste Bank az idei év során folyamatosan kínál majd a KamatMax III.-hoz hasonló betéti termékeket ügyfeleinek.