Bejegyezték az OTP romániai cégvásárlását

Vágólapra másolva!
A román cégbíróság 2005. december 22-én bejegyezte az OTP Garancia Biztosító Rt. tulajdonszerzését és 3,7 millió euró összegű tőkeemelését az Asigurarea Ceccar-Romas s.a. biztosító társaságban - jelentette be az OTP Bank a BÉT honlapján csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a tőkemelést követően a biztosító jegyzett tőkéje 16 698 100 új román lej, a Garancia Biztosító részesedése pedig 99,2 százalék lett. A fennmaradó 0,8 százalékos részvényhányad román magánszemélyek tulajdonában van.

Dögei Sándor, az OTP Garancia Biztosító bankbiztosítási és fejlesztési főosztályának vezetője az MTI-nek elmondta: a magyar biztosítótársaság részvényvásárlás útján szerzett részesedést a Ceccar-Romasban, 1,92 millió euróért vásárolta meg a román biztosító 95,81 százalékos részvénycsomagját. A társaságok tulajdonosi képviselői 2005. november 23-án írták alá a részvény-adásvételi szerződést.

A Ceccar-Romas közgyűlése tavaly 4,3 millió eurós tőkeemelést hagyott jóvá, amelynek lejegyzését az OTP Garancia és az OTP Bank romániai leánybankja, az OTP Bank Romania (OBR) vállalta, ebből valósult meg most 3,7 millió eurónyi invesztíció. Az OBR 600 ezer eurós tőkeemeléséhez szükséges engedélyek beszerzése folyamatban van, várhatóan egy hónapon belül a tőkeemelés másik része is megvalósul - mondta Dögei Sándor.

A tőkeemeléssel a nem-életbiztosítási, valamint az életbiztosítási tevékenység végzéséhez szükséges tőkemegfelelést biztosítja az új tulajdonos. Az 1998-ban alapított Ceccar-Romas jelenleg kizárólag nem-életbiztosítási tevékenységet folytat. Biztosítási díjbevétele - elsősorban a gépjármű-felelősségbiztosításnak köszönhetően - 2004-ben meghaladta az 1,75 millió eurót. A társaság tavaly év végén az életbiztosítási tevékenység végzéséhez is megkapta az engedélyt.