Ingadozás várható a tőzsdén

Vágólapra másolva!
A tőzsde-index plusz-mínusz egy százalékos sávon belüli mozgását várják a kereskedők hétfőn a budapesti részvénypiacon.
Vágólapra másolva!

A nyugati tőzsdéken tapasztalható pozitív hangulat kedvező hatással lehet a magyar piacra is, ugyanakkor itthon továbbra is megmaradhat a bizonytalanság, emiatt csak rövid távú emelkedések várhatók - mondta az MTI-nek Deák Balázs, a CIB Bank elemzője. A szakértő szerint ugyanis a befektetők jelenleg csak spekulációkkal, úgynevezett sávos kereskedéssel tudják hasznukat realizálni, emiatt a rövid távú emelkedéseket kis profitrealizálások szakíthatják meg.

A szakértő hétfőn plusz-mínusz egy százalékon belüli mozgást valószínűsít a piacon. A technikai elemzések szerint emelkedés előtt áll a magyar piac, így érdemes lehet beszállási pontokat keresni. Jelenleg ugyanis a régióba áramló tőke pozitív hatással van a magyar részvénypiacra is.

A BUX pénteken 147,40 pontos, 0,68 százalékos emelkedéssel, 21.886,06 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 24,74 milliárd forint volt, a vezető részvények közül a Mol és a Magyar Telekom eséssel, míg az OTP és a Richter erősödéssel zárta a kereskedést.

Az OTP árfolyama 164 forinttal, 2,25 százalékkal 7.448 forintra emelkedett. A Richter 745 forinttal, 1,87 százalékkal drágult, 40.500 forinton zárt. A Mol részvények ára 90 forinttal, 0,43 százalékkal 20.600 forintra csökkent. A Magyar Telekom 17 forinttal, 1,65 százalékkal gyengült, 1.013 forintot ért pénteken záráskor.