Nem változott a forint jegyzése

Vágólapra másolva!
A forintot pénteken kora délután ugyanazon az árfolyamon jegyezték a bankközi devizapiacon, mint egy nappal korábban. Ennek megfelelően egy euró fél négy tájban 250,40/50 forintot ért.
Vágólapra másolva!

A forint 11,30 százalékon maradt a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

A kereskedők mérsékelt forgalomról számoltak be, az eurót 250,35-251,00 forint között jegyezték. Nem volt piaci hatása a vártnál 40 milliárd forinttal kisebb tavalyi államháztartási hiányadatnak. A pénzforgalmi szemléletű mérleg a piac véleménye szerint kevésbé tükrözi a valódi folyamatokat, az eredményszemléletű mérleg viszont csak tavaszra készül el. Egyelőre tart a feltörekvő piacok iránti bizalom, amelynek a zloty és a szlovák korona mellett a forint is haszonélvezője. A jövő héten akár 248 forintig is gyengülhet az euró, ha semmi rendkívüli nem történik - vélik kereskedők.

Hétfőn az idén először ülésezik a monetáris tanács, a kamatok kérdése azonban nem szerepel napirenden.Délután gyengült a dollár a nemzetközi piacokon a frissen közölt foglalkoztatási mutató hatására, Budapesten 205,85/206,05 forintra csúszott a jegyzés a csütörtöki 207,10/15 forintról.