Méltányosságból fizet az Allianz a rongálásra

Vágólapra másolva!
Megtéríti kárait azoknak a casco-, lakás- és vállalkozásbiztosítással rendelkező ügyfeleinek az Allianz Hungária Biztosító, akik a múlt heti zavargások során vétlen károsultként szenvedtek károkat - közölte a társaság.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi és a hazai biztosítói gyakorlatban a vagyonbiztosítások nem terjednek ki a zavargások okozta károkra, ezért a társaságok erre díjat sem szednek. Ugyanakkor az Allianz Hungária Biztosító Zrt. úgy döntött, eltekint a szerződési feltételekben rögzített kizárástól, és méltányosságból megtéríti cascóval, lakás- és vállalkozásbiztosítással rendelkező ügyfeleinek a múlt heti zavargások során keletkezett kárát.

Erre a célra a társaság méltányossági alapot hozott létre, amelynek terhére - a szokásos kárbejelentést és -felmérést követően - folyósítja a kárkifizetéseket ügyfelei számára, akik más módon egyébként nem számíthatnának káraik ellenértékére.

Lenkei Anikó kommunikációs igazgató elmondta, hogy a méltányossági alap 100 millió forint, és ehhez közelítenek az eddig bejelentett károk is. A biztosító ügyfelei 30 autókárt jelentettek be, a rongálások az MTV székházának környékén történtek.