Vágólapra másolva!
Hamisított dokumentumra hivatkoznak egyes keddi lapok a jövő évi költségvetés tervezésével kapcsolatban - közölte a Pénzügyminisztérium. A tárca szerint ezért hamisak és megalapozatlanok az azokra épülő politikai érvek is.
Vágólapra másolva!

A tárca álláspontja szerint 5 nappal az önkormányzati választások előtt csak provokációs szándék tételezhető fel arról, aki egy pénzügyminisztériumi technikai munkaanyag első oldalához egy olyan második oldalt csatol, amely nem a tárcánál készült és amely ellentétes a minisztérium és a kormány valós szándékaival.

A misztérium sajnálatosnak tartja, hogy ennek a provokációnak egyes lapok és politikusok is hitelt adtak anélkül, hogy előbb meggyőződtek volna a Pénzügyminisztérium valós szándékairól.

A minisztérium szerint a közölt adatok annyira megalapozatlanok, hogy esetenként még az előjelek sem felelnek meg a valóságnak. Jellemző tévedésnek tartják a helyi önkormányzatok normatív támogatásánál közölt adatot, ahol a tárca nem csökkenéssel, hanem növekedéssel számol.

A tárca közleménye szerint a jövő évi költségvetés tervezése a már ismert, szeptember elsején Brüsszelnek eljuttatott konvergenciaprogramon alapszik, amely tartalmazza a jövő évi költségvetés fő számait. Továbbá a kormány az egyensúlyteremtés már ismert programját hajtja végre 2007-ben is.