VOSZ: Az adófizetés nem tagadható meg

Vágólapra másolva!
Közleményben foglalt állást a Vállalkozók Pártja által az adófizetés megtagadására szólító felhívás ellen a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. Az állam pénzügyi csődje az összes vállalkozás mintegy 50 százalékos vagyonvesztését eredményezné.
Vágólapra másolva!

A Vállalkozók Pártja olyan közleményt adott ki, melyben felhívta a gazdálkodó szervezeteket, hogy a "polgári engedetlenség" keretei között a jövőben ne fizessenek adót. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége mint a magyarországi vállalkozások legnagyobb érdekképviseleti szervezete arra hívja fel 53 000 fős közvetett és közvetlen tagságát, hogy a fenti törvénytelen és felelőtlen felhívásnak ne tegyen eleget és továbbra is a jogállam keretei között végezze feladatát.

A jogállamiság keretei között mindenkinek lehetősége van arra, hogy törvényes keretek között kifejezze elégedetlenségét egy adott kormányzati lépéssel kapcsolatban. Kifejtheti nyilvánosan eltérő véleményét, agitálhat, demonstrálhat és dönthet a kormány politikájáról az országgyűlési választások alkalmával. Adott esetben kérheti bármilyen intézkedés felülvizsgálatát is az Alkotmánybíróság által - mint ahogyan ezt a közelmúltban a VOSZ egy jogszabályváltozással kapcsolatban kezdeményezte.

Az adó fizetésének megtagadása azonban nem tartozik ezen törvényes lépések közé - áll a VOSZ közleményében. Minden adó - közvetlenül vagy közvetve - végső soron a vállalkozásoktól származik. Nem lehet a vállalkozók érdeke az állam tevékenységének ellehetetlenítése, a jogbiztonság fellazulása. Az állam pénzügyi csődje minden vállalkozás mintegy 50 százalékos vagyonvesztését eredményezné, kis- és középvállalkozások tízezrei mennének csődbe, és több százezren veszítenék el munkahelyüket. Mindezek alapján a VOSZ a politikai párt felhívásától a vállalkozások nevében elhatárolja magát.