A Kika terjeszkedését is segíti az Erste

Vágólapra másolva!
A Kika csoport magyarországi expanziójának finanszírozásában is részt vesz az Erste Bank lízingcége, az Immorent Hungary. A cég idei első féléves eredményei alapján várható, hogy eléri a 65 millió eurós szerződésállományt.
Vágólapra másolva!

Budai Melinda, az Immorent Hungary ügyvezető igazgatója közölte: a PPP projektek mellett még tíz új magyarországi szupermarket 2007. évi finanszírozásával is számolnak. Ezek összértéke mintegy 30 millió euró, és vizsgálják egy 5 csillagos budapesti szálloda finanszírozásának lehetőségeit is.

A következő években továbbra is jelentős fejlődésre számít az Immorent a régió országaiban, míg megjegyzik, hogy Ausztriában rendkívül érett a lízingpiac, így itt hasonló dinamikájú növekedés már aligha lehetséges.

Az osztrák anyavállalat, az Immorent 2006 első félévében 834,9 millió euróra növelte új lízingüzleteinek volumenét, ami 75 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

A vállalat Ausztria első számú lízingcége a belföldi és a határokon átnyúló lízing üzletkötések terén. Az osztrák lízingtársaságok szövetségének statisztikája szerint az Immorent mintegy 500 millió euró értékű szerződéskötésével és 14 százalékos piaci részesedésével megelőzi versenytársait.

Az Erste Bank Leasinggel - az Erste Bank gépjárműlízingre szakosodott leányvállalatával - az Immorent 20 százalékos piaci részesedést biztosít az Erste Bank Csoportnak, amely így mind az osztrák, mind a határokon átnyúló üzletekben Ausztria legerősebb bankcsoportja a lízing üzletágban.

Az ingatlanlízing területén az Immorent Ausztriában 91,5 millió euró értékben kötött új üzleteket, szemben az egy évvel korábbi 92,8 millió euróval. A közép-kelet-európai országokban működő leányvállalatai 182,4 millió euróval - 2005. I. félévében 169,8 millió euróval - járultak hozzá az összeredményhez.