Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Akciós devizahitelekkel csábítanak a bankok

Vágólapra másolva!
Akciós devizahitelek sorozatával kívánják a leendő ügyfeleket megnyerni a bankok. A hitelintézetek többsége a teljes hiteldíjmutatót (THM) helyezi középpontba, melyek közül a legkedvezőbb ajánlat 4,28 százalékos THM-et kínál.
Vágólapra másolva!

Megszaporodtak a hazai hitelintézetek által kínált akciós ingatlanfedezetű devizahitel-ajánlatok az utóbbi hetekben, érdemes azonban alaposan körbenézni, hiszen a bankok igencsak eltérő ajánlatokkal kívánják az igénylőket ügyfeleik körében tudni - írja a Világgazdaság.

Az ingatlanfedezetű devizahitelek árát egyébként enyhe csökkenés jellemezte az utóbbi hónapokban, erre utal legalábbis az euró- és svájcifrank-alapú hitelek költségét havonta összefoglaló MNB-statisztika.

A hitelintézetek többsége - Budapest Bank, CIB, HVB, MKB és Raiffeisen - a meghirdetett akcióiban elsősorban a teljes hiteldíjmutatót (THM) helyezte a középpontba. A legkedvezőbb THM-mel - 4,28 százalék - egyébként a CIB akciós svájcifrank-alapú lakáskölcsön-ajánlata büszkélkedhet, ez annak tudható be, hogy a szeptember végéig tartó akció ideje alatt az értékbecslési díj mellett a folyósítási jutalékot is elengedte a bank. Hasonlóan kedvező konstrukciókat kínál a HVB: a svájcifrank-alapú lakáskölcsön esetén 4,44, míg szabad felhasználású jelzáloghitel esetén 4,96 százalék a legalacsonyabb akciós THM értéke.

A legösszetettebb akciós ajánlat a K&H-hoz köthető: a hitelfelvevők a 0,25 százalékos kamat-, illetve kezelésiköltség-kedvezmény, a félszázalékos kezelésiköltség-kedvezmény (amennyiben az igénylő munkabére K&H-s bankszámlára érkezik), a szerződéskötési díj elengedése, ezenkívül a teljes elengedett díj - de legfeljebb 100 ezer forint - hitelkártyán történő jóváírása közül választhatnak.

A folyósítási jutalék csökkentésével lépett színre az Erste Bank és az Inter-Európa Bank is. Az Erste az augusztus végétől befogadott kérelmek 1,5 százalékos folyósítási jutalékának felét engedi el, míg az IEB az egyszázalékos jutalék ugyancsak felét adja kedvezményként a szeptember végéig teljes körűen benyújtott kérelmek esetén. Teljes kedvezményt viszont abban az esetben kaphat az ügyfél, ha egy másik hitelezhető ügyfelet irányít a bankhoz, vagy az IEB-hez utalja munkabérét, bankkártyát igényel, valamint két csoportos beszedési megbízást ad.

Az ingatlanbecslési díj elengedésével hirdeti ügyfeleinek az akciós, devizaalapú lakás- és jelzáloghiteleit az FHB. Hasonló kedvezmény fedezhető fel a HVB és az OTP palettáján is: a hónap végéig befogadott, svájcifrank-alapú lakáskölcsönnél egy lakóingatlan hitelbiztosítéki értékének megállapítását a bankok díjmentesen teljesítik, az OTP a közjegyzői díjat sem terheli az ügyfeleire.

A hónap végéig nem számít fel hiteligénylési díjat az MKB: a bank a svájcifrank-alapú lakás- és magánhitelek eddigi 40 000 forintos igénylési díjának elengedésével csökkentette ügyfelei terheit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről