Újabb halasztás az M0-s perében

Vágólapra másolva!
A bíróság ismét elhalasztotta a M0-s körgyűrű pályájának engedélyezéséről szóló pert.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság (FB) ismét elhalasztotta az M-ás körgyűrű 31-es számú főút és M3-as autópálya közötti szakasza építési engedélyezési eljárásának ügyében folyó közigazgatási per tárgyalását.

Az eljárást a SZIKE Környezet- és Természetvédelmi Egyesület kezdeményezte a Közlekedési Főfelügyelet (KF) ellen. A bíróság ezúttal 2006. szeptember 21-re halasztotta a pert.

Az FB legutóbb szeptember 5-én tárgyalta az ügyet. Akkor a bíró hatórás tárgyalás végén azt mondta: a következő, azaz a mostani hétfőn ítéletet hirdet a perben.

Erre azért nem kerülhetett sor, mert az alperes KF egy újabb beadványt adott be, amelyre a felperes civil szervezetnek időt kell adni, hogy reagálhasson.

A civil szervezet azért fordult a bírósághoz, mert álláspontja szerint a KF 2006. április 4-én hozott, építést engedélyező határozata törvénysértő volt, ezért a bíróságtól annak hatályon kívül helyezését kérte.

A felperes SZIKE oldalán perbe szállt egy csömöri illetve egy árpádföldi civil szervezet is, míg az alperes KF mellett elsőszámú beavatkozóként részt vett a Környezetvédelmi Főfelügyelőség, másodfokú alperesi beavatkozóként pedig a Nemzeti Autópálya Zrt.