A Démász-vezetés támogatja a felvásárlást

Vágólapra másolva!
A Démász Nyrt. igazgatósága hétfőn véleményt nyilvánított az EDF International (EDFI) 2006. augusztus 28-án kelt nyilvános vételi ajánlatával kapcsolatban. Az igazgatóság az EDFI ajánlatát méltányosnak tartja, és javasolja a Démász részvényeseinek annak elfogadását.
Vágólapra másolva!

Az igazgatóság döntését többek között az a megfontolás támogatta, hogy a részvényenként 20 ezer forintos ajánlati ár 22 százalékkal magasabb annál az összegnél, amelyet az EDFI a tőkepiaci törvény alapján köteles volna fizetni. Ezen túlmenően az ajánlati ár 30 százalékos felárat jelent augusztus 22-i záró árfolyamhoz képest.

A vonatkozó jogszabályok szerint a Démász igazgatósága megbízta az Ernst and Young Tanácsadó Kft.-t, hogy független pénzügyi szakértőként pénzügyi szempontból értékelje az EDFI vételi ajánlatát.

A független pénzügyi szakértő véleményében megállapította, hogy az EDF International S.A. által a Démász kisebbségi részvényeseinek felajánlott, részvényenkénti 20 ezer forintos ellenérték az ajánlattétel időpontjában pénzügyi szempontból méltányos.

Az igazgatóság, ugyancsak a vonatkozó jogszabállyal összhangban, az üzemi tanácsot és a Démásznál reprezentatív szakszervezetként működő VDSZSZ-t is felkérte a vételi ajánlat véleményezésére. Az üzemi tanács és a szakszervezet támogatja az EDFI vételi ajánlatát.