A manysiknál fúr olajat a Mol

Vágólapra másolva!
A Mol év végéig megszerez egy hanti-manysiföldi olajlelőhelyet. A lelőhely készleteit 1,9 millió tonnára, feltételezett tartalékait (D1) 21,4 millió tonnára értékelik.
Vágólapra másolva!

A Mol ez év végéig megszerzi egy nyugat-szibériai olajlelőhely egészét, miután kivásárolta orosz partnere részesedését a mező kutatási és kiaknázási jogával rendelkező, közös vállalatukból, erősítette meg a partnercég, a Szevero-zapadnaja neftyanaja gruppa (SZNG - North-West Oil Group) vezérigazgatója kedden, az MTI érdeklődésére.

A magyar olajvállalat a múlt héten fejezte be a Szurgutszkij-7 mező koncessziójával rendelkező, SZNG-MOL Kft. felének megszerzését, mondta Julija Szozina. A Mol ez év végéig válik a hanti-manysiföldi cég száz százalékos tulajdonosává a többlépcsős ügylet keretében. A Szurgutszkij-7 területén, tavaly októberben kezdődtek a szeizmológiai mérések, és a kutatófúrások jövőre indulhatnak be. A lelőhely reménybeli készleteit (C3) 1,9 millió tonnára, feltételezett tartalékait (D1) 21,4 millió tonnára értékelik.

Az árat Szozina nem fedte fel. Az SZNG tavaly tavasszal 300 millió rubelt (11 millió dollárt) fizetett a koncesszióért, amely most a dupláját érheti a Kommerszant című lap által idézett szakértők szerint.