Új, adómentes befektetési alapok a HVB-tól

Vágólapra másolva!
Három új nyílt végű befektetési alap jegyeinek forgalmazását kezdte meg augusztus 7-én a HVB Bank alapkezelője, a Pioneer Alapkezelő. A szeptember 1. előtt vásárolt nyílt végű befektetési alapok jegyeinek hozama visszaváltásukig mentesül a kamatadó alól.
Vágólapra másolva!

Augusztus 7-én megkezdte a Pioneer Alapok magyarországi forgalmazását a HVB Bank. A három most induló befektetési alap közös jellemzője, hogy hozamuk mentesül a kamatadó terhei alól, amennyiben a jegyzés az új adó hatályba lépése, 2006. szeptember 1-je előtt megtörténik.

Mivel az alapok nyílt végűek, a befektetés bármikor visszaváltható, de akár évekig is megtartható, így a hozamot még évek múlva sem terheli a kamatadó. A nemzetközi alapok devizaalapon működnek.

A HVB Bank által forgalmazott Pioneer Alapok sora a jövőben folyamatosan tovább bővül majd. Hamarosan mind a 44 Pioneer befektetési alap elérhető lesz, amelyeket Magyarországon bejegyeztek.

Az egyik elsőként Magyarországon is elérhetővé tett Pioneer Alap a "European Small Companies". Az alap különlegessége, hogy több olyan európai kisvállalat részvényeibe fektet, melyek a legvonzóbb befektetési célpontok közé tartoznak. Ezek az óriási lehetőségeket tartogató vállalatok azonban többnyire kiesnek az egyéni befektetők látóköréből.

A most elérhetővé tett alapok közül egy másik a világ egyik legrégebben alapított befektetési alapjának befektetési stratégiáját követi. E szerint az alapkezelő alulárazott részvényeket választ ki szinte valamennyi ágazatból. A sokféle részvényből összeállított kiegyensúlyozott portfólió megóvja a befektetett tőkét, s egyúttal jelentősen növeli a hosszú távú profitlehetőségeket.

A harmadik, augusztus 7-től jegyezhető alap a "Strategic Income", amely főleg a legkiválóbb minősítésű, jellemzően az USA-ban kibocsátott, kötvény típusú értékpapírokba fektet. Ez az alap egy többszektoros kötvényalap, amely sokféle kötvénytípusba fektetheti tőkéjét (USA magas hozamú kötvények, USA-államkötvények, befektetési minősítésű vállalati és nemzetközi kötvények, feltörekvő és egyéb országok magas hozamú kötvényei).