Betétlekötési akció az OTP Banknál

Vágólapra másolva!
A korábbinál magasabb, akciós betéti kamatokat kínál az augusztus 2. és szeptember 30. között lakossági folyószámláin három hónapig lekötött betétekre az OTP Bank. Az ügyfelek pénze így ott, összegtől függően 5,25 - 6,00 százalékkal kamatozik.
Vágólapra másolva!

Az akció a Lakossági forint folyószámlán, a Junior folyószámlán, a Diákszámlán, és a Lakossági takarékszámlán, valamint a Lakossági elektronikus számlacsomag és a Lakossági aktív számlacsomag keretében három hónapig fix kamatozással lekötött betéteket érinti.

Az akció értelmében, annak ideje alatt a három hónapra lekötött betétek alapkamata 5,25 százalék lesz; 1 millió forint feletti összegre 5,50 százalék; 2,5 millió forint feletti összegre 6,00 százalék; 5 millió forint feletti összegre pedig 6,50 százalékot fizet a legnagyobb hazai hitelintézet. Az akciós lekötött betét a 3 hónapos futamidő lejártát követően a 3 hónapos nem akciós lekötés feltételeinek megfelelően kamatozik tovább.

Az akcióban mindazok részt vehetnek, akik 2006. július 31-i megtakarításaik összegét (a számla lekötött betét és a megtakarítási számlák egyenlegét) legalább 100 ezer forinttal növelik.

A július 31-én nyilvántartott megtakarítási összeg meghatározásának alapja az ügyfél valamennyi, a fenti számla-konstrukciókhoz tartozó lekötött betétein és az elektronikus, illetve a lakossági megtakarítási számláin 2006. július 31-i nap végén nyilvántartott záró tőke követeléseinek összege.

Az akcióban való részvételnek nem feltétele, hogy az ügyfélnek 2006. július 31-én megtakarítása legyen az OTP Banknál.

Az idei első negyedév végén az OTP Bank ügyfeleinek 2547,6 milliárd forintot kitevő betétein belül a forintbetétek 87 százalékot képviseltek. A betétállomány 72,5 százalékát a lakossági üzletág adta.

Az 1846,4 milliárd forint lakossági betétállomány az idei I. negyedéves adatok szerint egy év alatt 5,1 százalékkal bővült. Az OTP Bank piaci részesedése a hitelintézeti rendszerben, a háztartások forint betéteinek piacán 30,8 százalék volt.