Mielőbbi közgyűlést akar a Magyar Telekom

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom vizsgálja a jogi lehetőségeit annak, hogy a lehető leghamarabb megtartsa az éves rendes közgyűlést és elkészítse éves jelentését - közölte a társaság csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az előzmények közé tartozik, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) 6 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Telekomra, és figyelmeztette a társaságot a rendszeres tájékoztatási kötelezettségére vonatkozó jogszabályok betartására.

Közleményében a társaság emlékeztet a korábbi közlésére, miszerint jelenleg is vizsgálatot folytatnak az összesen mintegy 700 millió forint értékben megkötött tanácsadási szerződések ügyében. A vizsgálat célja, hogy megállapítsák: a szerződések megkötése ellentétes volt-e a társaság szabályzataival, illetve a vonatkozó jogszabályokkal.

A független jogi tanácsadó vezetésével és az Audit Bizottság felügyelete alatt zajló vizsgálat jelenleg is tart - fűzi hozzá a társaság.

A Magyar Telekom korábban arról is tájékoztatta a piacot, hogy a társaság és néhány leányvállalata a vonatkozó évi rendes közgyűlések csúszása miatt nem tudott és nem tud majd tartani bizonyos, a magyar és más vonatkozó törvények és szabályozások által az auditált éves beszámolók elkészítésére és benyújtására vonatkozóan előírt határidőket - áll a közleményben.

A Magyar Telekom kapcsolatban áll az illetékes hatóságokkal a vizsgálat miatt, illetve a hatóságok felkérték a társaságot további információk nyújtására. A PSZÁF arról is értesítette a Magyar Telekomot, hogy az Egyesült Államok Tőzsde- és Értékpapír-felügyelete tájékoztatta, hogy az amerikai szövetségi értékpapírjog esetleges megsértésének kivizsgálásához bekért bizonyos dokumentumokat a társaságtól.

A Magyar Telekom elkötelezett az iránt, hogy teljes mértékben megfeleljen az említett hatóságok követelményeinek és elvárásainak - fogalmaznak a közleményben.