Hivatalos konvergenciaprogramra vár az EU

Vágólapra másolva!
Az Európai Unió támogatásáról biztosította a kormány Joaquín Almunia pénzügyi biztos Gyurcsány Ferencet a konvergenciaprogram összeállításához. Az EU egyelőre nem véleményezi a kormány intézkedéseit, a hivatalos konvergenciaprogramra vár.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság bátorítja és támogatja a magyarországi lépéseket, de jelenleg nem fűz hozzájuk hivatalos kommentárt, mert várja, hogy a szeptember elsején Brüsszelnek benyújtandó magyar konvergencia-programban pontosan mi fog szerepelni - közölte Veres János pénzügyminiszter újságírókkal kedden Brüsszelben azt követően, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és ő maga megbeszélést folytatott Joaquín Almuniával, az EU-bizottság gazdasági és monetáris ügyekért felelős tagjával.

Veres szerint a látogatásnak az volt a célja, hogy az EU-bizottság ne csak szeptember 2-án kezdjen foglalkozni a magyar programmal, hanem már most pontosan lássa a Magyarországon zajló folyamatokat. Az euró bevezetésének időpontja nem volt téma a találkozón, erről egyelőre nincs is kialakult álláspont, de a konvergencia-program tartalmazza majd a tervezett céldátumot.