Másfél milliárdért csempészett egy orosz

Vágólapra másolva!
Mintegy 1,5 milliárd forint áfát és termékdíjat nem fizetett meg az a budapesti székhelyű társaság, amely a Távol-Keletről, Oroszországból és Ukrajnából hozott Magyarországra gumiabroncsokat.
Vágólapra másolva!

Másfél milliárd forint értékben elkövetett csempészés gyanújával őrizetbe vettek egy orosz állampolgárt Budapesten - közölte Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője szombaton.

Az orosz állampolgárt pénteken a XVI. kerületben fogták el és vették őrizetbe a vám- és pénzügyőrség Merkúr bevetési egységének tagjai. A vám- és pénzügyőrség nyomozószolgálata összehangolt akció keretében házkutatást tartott XVI. kerületi és más budapesti helyszíneken.

A kommandósok által elfogott orosz állampolgár egy budapesti székhelyű társaság vezetője. A társaság az elmúlt fél évben nagy mennyiségben hozott be Magyarországra gumiabroncsokat a Távol-Keletről, Oroszországból és Ukrajnából. A társaság a vámkezelések során olyan valótlan nyilatkozatot tett, hogy a gumiabroncsokat továbbszállítják Magyarországról más uniós tagállamokba. A gumiabroncsok azonban nem hagyták el Magyarország területét, itt értékesítették azokat, s így a társaság nem fizetett meg 1,5 milliárd forint értékű áfát, illetve termékdíjat.

Sipos Jenő elmondta, hogy a nyomozás folytatódik, elképzelhető, hogy a gyanúsítottak köre bővülni, az elkövetési érték növekedni fog.