Gyengélkednek az OTP-automaták

Vágólapra másolva!
Üzemzavar miatt várhatóan csak szombat délelőttől működnek újra az OTP-automaták, illetve -terminálok - jelentette be a bank iletékese. Eddig ismeretlen okból a gépek azt jelzik, hogy nincs kapcsolatuk a rendszerrel, vagy elvégzik a tranzakciót, de nem adnak ki pénzt. A bank más pénzintézetek automatái használatát tanácsolja az üzemzavar elhárításáig.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bankkártya Helpdesk tájékoztatása szerint a péntek délelőtti órák óta országszerte nincs lehetőség arra, hogy OTP-s automatákon keresztül készpénzt vegyenek fel az ügyfelek, illetve OTP-s terminálokon vásároljanak. Az (1) 366-6000-es telefonszámon elérhető OTP Bankkártya Helpdesk úgy tudja, hogy a rendszer a szombat délelőtti órákra fog helyreállni.

Az ügyintéző azt javasolta, hogy ha az ügyfélnek ebben az időszakban készpénzre van szüksége, akkor más bank által üzemeltetett ATM-berendezésből vegye fel a kívánt összeget. Mivel ilyen esetekben a készpénzfelvétel díja 500 forint, ha az ügyfél megvárja az összeg lekönyvelését és visszatelefonál, akkor ezt reklamációban tudják rögzíteni, és az OTP Bank visszatéríti ezt a költséget.

Az eddig reklamáló ügyfelek kétféle problémáról számoltak be. Az egyik az, hogy az automata nem csinál semmit, a képernyőn olyan felirat jelenik meg, hogy nincs kapcsolat a rendszerben. A másik variáció az, hogy az automata azt jelzi, hogy a kívánt tranzakciót végrehajtotta, ám nem ad ki pénzt. Ebben az esetben a rendszer a számlaegyenlegből le is fogja vonni az ügyfél által kért összeget, és az ügyfélnek reklamálnia kell, hogy a valójában fel nem vett pénz utólag visszakerüljön a számlájára.

Egyelőre nem tudják, hogy mi okozott ilyen súlyos hibát a rendszerben - mondta a telefonos bankkártya központ munkatársa. Hozzátette, hogy az OTP néhány ATM-automatája már működik ugyan, de pontosan nem tudják, hogy melyek ezek.