Új garantált alapok az Erstétől

Vágólapra másolva!
Négy év alatt akár meg is duplázhatja befektetésének értékét, aki május 5-ig jegyez az Erste Garantált Alap 3 befektetési jegyeiből. Az Erste Bank Alapkezelő egyszerre két, kelet-európai cégek részvényeinek drágulására spekuláló alapot is indít májusban.
Vágólapra másolva!

Az Erste Garantált Alap 2. és 3. befektetési jegyek 2006. április 3. és május 5. között jegyezhetőek. Az alapkezelő az alapokban összegyűjtött vagyont az Európai Unió régi tagállaminál gazdaságilag gyorsabban fejlődő közép-európai országok - Ausztria, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Románia, Szlovénia és Horvátország - legígéretesebb részvényeibe fekteti be.

Az alapok hozamát az Új Európa Index (New Europe Blue Chip Index - NTX) teljesítménye határozza meg, amely a régió 30 legnagyobb és legsikeresebb részvényének átlagos árfolyamalakulását mutatja ki. A hozam meghatározásához az index értékeit a négy év alatt minden negyedév végén, azaz összesen 16 alkalommal ellenőrzik, és az így kapott értékek átlagos növekedése adja a hozam alapját a 2006. május 8-i indulónapi értékhez képest.

Az Erste Garantált Alap 2. minimális hozama a négyéves futamidő lejártakor összesen 6 százalék, de a maximális hozam a 70 százalékot is elérheti. Az Erste Garantált Alap 3. esetében a lehetséges legnagyobb haszon érdekében csak a befizetett tőke visszafizetése garantált a négyéves futamidő lejártakor, azonban a maximális hozam a futamidő végén elérheti akár a névérték dupláját is. A hozam független a befektetett összeg nagyságától, az alapcímlet 10 ezer forint.

Az Erste Bank Alapkezelő Rt. által 2006. március 6-án elindított Erste Garantált Alap 1. a jegyzést követően a második legnagyobb kibocsátású magyar alap lett, több mint 7 milliárd forint értékű befektetni való vagyon összegyűjtésével. Az alapkezelő legnagyobb, Magyarországon értékesített, de osztrák kibocsátású alapját tavaly novemberében jegyezték le, több mint 12 milliárd forint értékben.

Az Erste Garantált Alapok a nap 24 órájában, akár otthonról is jegyezhetők az Erste Bank Befektetési Rt. honlapján elérhető Netbroker szolgáltatáson keresztül.