EU-s pályázat magyar menedzsereknek

Vágólapra másolva!
Magyarország idén először kapcsolódhat az Európai Bizottság által kiírt pályázathoz, az Executive Training Programme-hoz (ETP). A program európai vállalatok menedzsereinek nyújt képzési lehetőséget.
Vágólapra másolva!

Ez az integrált emberi erőforrás- és kereskedelemfejlesztési program a résztvevőkön keresztül az uniós cégek számára betekintést ad a japán és koreai piaci mechanizmusokba, illetve feltárja a szokások és elvárások termékekre vonatkoztatható követelményeit.

Magyarországon a programot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálja. A cégek június elejéig jelentkezhetnek az interneten.

A program a nyelvoktatás mellett a gazdasági szokások, az üzleti kultúra, az üzletkötési és kommunikációs jellemzők témájában felsőfokú továbbképzést jelent. A képzésre vezető európai és célországbeli egyetemeken kerül sor. A program 3 hónapos szakmai gyakorlatot is garantál egy távol-keleti vállalatnál.

A jelöltek csak a szponzoráló cégen keresztül pályázhatnak. Az Unió közvetlen támogatásként 22 500 euró költségtérítést kínál fel a résztvevőknek, míg a támogató cég vállalja a jelölt szállásköltségeit, illetve a program alatt folyamatosan tartja vele a kapcsolatot.