Gyengüléssel nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 43,60 pontos gyengüléssel, 22 450,02 ponton nyitott pénteken. Ez 0,19 százalékos csökkenés az előző napi záróértékhez képest.
Vágólapra másolva!

Az elemzők csak abban tudtak egyetérteni, hogy az olajárak emelkedésével összhangban a Mol árfolyama várhatóan erősödik a nap folyamán.

Zillich István, a Takarékbank üzletkötője elsősorban a török tőzsde gyengülése miatt, enyhe csökkenéssel számol a BÉT-en. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Mol-papíroknál az olajárak drágulása miatt erősödésre számít.

Zsedényi Gábor, az Inter-Európa Bank üzletkötője ezzel szemben úgy vélte, hogy a BUX emelkedéssel zárhatja a hét utolsó kereskedési napját. Indoklásként a napon belül pozitív tartományban mozgó amerikai indexeket, illetve az orosz, valamint a lengyel tőzsde erősödését említette.

Az üzletkötő ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar piac nehezen mozdul az izlandi válság után, és a forint bizonytalankodása is negatívan hat a tőzsdére, de mint mondta, kamatemeléssel a piac még nem számol. Úgy vélte, hogy pénteken erősödhet a Mol, az OTP és a Magyar Telekom is, illetve a kisebb papírok közül a Synergon és a Fotex.