Romlott pulykát vett a miniszter

Vágólapra másolva!
Romlott pulykával várta az újságírókat rendkívüli sajtótájékoztatóján hétfőn Pozsonyban Simon Zsolt, a szlovák kormány mezőgazdasági minisztere, aki a Terno áruházlánc egyik pozsonyi bevásárlóközpontjában, próbavásárlás során vette a romlott baromfihúst.
Vágólapra másolva!

Simon Zsolt kezdeményezésének köszönhetően Szlovákiában akár ötvenmillió korona büntetést is kiróhatnak azokra, akik romlott árut forgalmaznak. Jóllehet a jelzett üzletközpont egy korábbi, hasonló szabálytalanságért már egymilliós bírságot fizetett, az üzlet ezek után is folyamatosan romlott húst forgalmazott.

A Lengyelországból származó pulykahúst a miniszter egy lakossági bejelentés nyomán vásárolta. Nem volt nehéz rátalálnia: mondhatni "szag után" vásárolhatott, mert a vákuumcsomagolású áru már messziről bűzlött. Erről a rendhagyó sajtótájékoztatón maguk az újságírók is meggyőződhettek, akiknek a miniszter a vásárlást igazoló számlát is bemutatta.

A tárca élelmiszer-biztonsági felügyelete a romlott árut azonnal elkobozta. Simon Zsolt jelezte: ha az eset megismétlődik, a tárca az áruházlánc összes szlovákiai üzletének betiltását fogja indítványozni.