Zuhant az Adidas részvények ára

Vágólapra másolva!
A német Adidas adózott eredménye ugyan 31 százalékkal javult a múlt év egészében, amit a vállalat a következő labdarúgó világbajnokság hatásának tud be, a negyedik negyedévben azonban veszteséges lett a cég a Reebok felvásárlása miatt. Ezzel indokolható, hogy az Adidas részvényei erős eséssel kezdték a napot a tőzsdén.
Vágólapra másolva!

Az Adidas sportfelszereléseket gyártó vállalat adózott eredménye 434 millió euróra emelkedett a 2004 évi 333 millió euróról. Az árbevétel 12 százalékkal 6,63 milliárd euróra nőtt.

Az 2005 évre vonatkozó adatokat a Salomon cég múlt év októberében történt eladásával korrigálták, viszont azok nem tükrözik a Reebok ez év január végén befejeződött felvásárlásának hatását.

A Reebok integrálásával korrigált számok alapján 4 millió eurós veszteséggel zárta az utolsó negyedévet a világ második legnagyobb sportszergyártója.

A vállalat bejelentette, hogy a Reebok 3,8 milliárd dolláros vételára annyira megterhelte a céget, hogy a tavalyi évre ismét a 2004-es, 1,3 euró osztalékot fizeti ki részvényenként, és idén is ezt a szintet próbálják tartani.

A hír hatására zuhanni kezdtek az Adidas-Salomon AG részvényei a német tőzsdén, nyitáskor 4 százalékkal, 158,6 euróra esett a papírok árfolyama, a társaság a tőzsde legnagyobb vesztese a csütörtöki kereskedési nap első felében.

Az Adidas versenybe száll a Nike-val/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050919azadidas.htmlRekordprofitot ért el az adidas/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050127rekoordprofitot.html