Készül a harmadik Aranytrió

Vágólapra másolva!
Budapest Alapkezelő Rt. 100 százalékos részesedési mutatóval indította útjára kedden a Budapest Aranytrió 2. Garantált Alapot. A társaság a közeljövőben újabb hasonló garantált alap indítását tervezi Aranytrió 3. néven.
Vágólapra másolva!

Az Aranytrió 2.-ben a jegyzési időszak négy hete alatt közel 7 milliárd forint halmozódott fel. A hároméves futamidejű alap az áru-, a részvény-, valamint az ingatlanpiac hozamából kínál részesedést. Az alapkezelő a három részpiac eszközeiből háromféle - nyersanyag-súlyos, részvény-súlyos és ingatlan-súlyos - kosarat állított össze, a befektetők a futamidő végén a legjobban teljesítő kosár hozamából részesednek.

A tőke visszafizetését az alap befektetési politikája szavatolja. A tőke túlnyomó részét a lejáratkori tőkegarancia teljesítése érdekében biztonságos befektetési eszközökbe fektetik.

A Budapest Alapkezelő Rt Magyarország második legnagyobb alapkezelője. A társaság az Aranytrió 2.-n kívül további 17 alapot, s a nyugdíjpénztárak vagyonával együtt több mint 300 milliárd forintos vagyont kezel. Az alapkezelő eddig három garantált alapot indított.