A Fotex nyeresége 8,351 milliárd forint

Vágólapra másolva!
A Fotex-csoport 8,351 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el 2005-ben, szemben az egy évvel korábbi, 1,731 milliárd forint adózás utáni veszteséggel.
Vágólapra másolva!

A Fotex Első Amerikai-Magyar Vagyonkezelő Rt. árbevétele tavaly 32,032 milliárd forintot tett ki, így 17,5 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest - tette közzé a társaság a konszolidált, nem auditált, nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány szerint (IFRS) összeállított gyorsjelentését kedden.

A termelési tevékenység összárbevétele 18,9 százalékkal csökkent a bázishoz képest, a kiskereskedelmi forgalom 31,3, a nagykereskedelmi 27,8 százalékkal esett vissza. Az egyéb alaptevékenység bevétele ugyanakkor 15 százalékkal emelkedett. Ebben az ingatlan-hasznosítás, a zenei kiadói tevékenység, a reklámtevékenység és az internetes áruházi értékesítés szerepel.

A nyereség alakulására, a jelentés szerint nagy mértékben hatott a cégcsoport folyamatban lévő átalakulása, a tevékenység és a konszolidációs kör változása.

A konszolidált saját tőke értéke 25,255 milliárd forint volt 2005. december 31-én, 0,7 százalékkal alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

A Fotex részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában kereskednek. A papírok a hétfői kereskedést 675 forinton zárták, ami az elmúlt egy év legmagasabb árfolyama. Az elmúlt 52 hét legalacsonyabb árfolyama 185 forint volt.