Az interneten is terjeszkedik az Erste Bank

Vágólapra másolva!
Három kiemelt csatornán szeretné bővíteni ügyfeleinek számát az Erste Bank. A pénzintézet fókhálózatának bővítése mellett a fiatalabbakat a Klikkbankon, az idősebbeket a postákon értékesített termékekkel kívánja elérni. A bank tavaly négyszer akkora adózás előtti nyereséget ért el, mint egy évvel korábban.
Vágólapra másolva!

Az Erste Bank minden területen a piaci átlagnál nagyobb növekedést tervez az idei évben - hangsúlyozta pénteki sajtótájékoztatóján Kisbenedek Péter, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója. Középtávon a bank a jelenlegi 8-11 százalékkal szemben átlagosan 20 százalék körüli piaci részesedést kíván elérni az összes fontos lakossági szegmensben.

A bank ezt a célját három fő értékesítési csatornájának gyors fejlesztésével szeretné elérni. A pénzintézet ezért tovább bővíti jelenleg 163 tagból álló, az országban a második legnagyobb fiókhálózatát. Terveik szerint az év végére mintegy 200 fiókra bővítik a hálózatot.

A bank a T-Online Magyarország Rt.-vel közösen teljesen új értékesítési csatornaként indította el a Klikkbankot az [origo] hírportálon, mellyel elsősorban a gyakran számítógépet használó fiatalabb korosztályt szeretné elérni.

A pénzintézet a már elérhető számlavezetési, betétlekötési és hitelfelvételi lehetőség mellett befektetési jegyek forgalmazásával, tőzsdei megbízások teljesítésével és más innovatív banki szolgáltatásokkal bővíti a Klikkbank termékpalettáját.

A befektetési alapok közül először egy pénzpiaci és egy ingatlanalapokba fektető alap jegyei jelennek meg a Klikkbankon, később azonban az Erste Bank mellett más pénzintézetek befektetési jegyit is forgalmazza majd a Klikkbank.

A harmadik értékesítési csatornaként a bank a Magyar Postával kötött stratégiai együttműködése alapján a postahivatalokat kívánja felhasználni. Ennek keretében a bank alapkezelője indított egy pénzpiaci és egy ingatlanalapokba fektető befektetési alapot, amelyek jegyei a postahivatalokban érhetők el, valamint a bank kártyájával kifizethetők a postai átutalási utalványok.

A bank és a posta elképzelései szerint a jelenleg 248 postahivatalban működő online rendszer már idén tavasszal 320 postahivatalban elérhető lesz. Később tovább bővítik a rendszert, és a kisebb postákat, valamint a mobilpostákat is szeretnék kártyaelfogadó hellyé tenni.

Kisbenedek Péter úgy véli, jelentős fejlődési lehetőség áll Magyarországban és a régió többi országában működő bankok előtt. Az elnök-vezérigazgató komoly lehetőséget lát a régi épületek és lakások felújításának hitelezésében, és a megtakarítások jelentős emelkedésére számít.

A bankszakember különösen a befektetési alapok térnyerésére számít. Érvként említette, hogy míg Ausztriában fejenként 15 ezer euró megtakarítást kezelnek befektetési alapokban, addig Magyarországon fejenként 600, Romániában 4 eurót.