Kis tőkével nagy részvényekbe fektethetünk

Vágólapra másolva!
Az eurózóna legsikeresebb részvényeibe fektető, hozamgarantált befektetési alapot indít az Erste Bank Alapkezelő Rt. A 4 éves futamidejű alap hozama legalább évi 1,47 százalék, de a akár évi 14,19 százalék is lehet.
Vágólapra másolva!

Az Erste Garantált Alap 1. hozamát a Dow Jones Eurostoxx 50 index teljesítménye határozza meg, amely az eurózóna 50 legnagyobb közkézhányadú és legsikeresebb részvényeit foglalja magában.

Az alap minimális hozama így a 4 éves futamidő alatt összesen 6 százalék, de a négy év elteltével akár 70 százalékkal is gyarapodhat a befektetett összeg. Így az éves hozam évi 1,47 százalék és évi 14,19 százalék között alakulhat.

A hozam meghatározásához az index értékeit a négy év alatt minden negyedév végén, azaz összesen 16 alkalommal ellenőrzik, és az így kapott értékek átlagos növekedése adja a hozam alapját a kiindulónapi (2006. március 6-i) értékhez képest.

Fekete Attila, az Erste Bank Alapkezelő Rt. ügyvezető igazgatója szerint az Erste Garantált Alap 1. jegyzésével egy alacsony kockázatú befektetés vásárolható az eurózóna legjobb részvényeibe.

Az Erste Garantált Alap 1. befektetési jegyei 2006. január 30. és március 3. között jegyezhetőek. Az öthetes jegyzési időszaka alatt a befektetési jegyek diszkont áron vásárolhatók, évi 5,5 százalékos kamat mellett.

Az Erste Bank Alapkezelő Rt. az idei évben több garantált alap kibocsátását is tervezi.