Az EBRD is beszáll az M6-os finanszírozásába

2005.07.19. 13:25

Beszáll az M6-os autópálya építésébe az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). A bank továbbra is részt szeretne venni a hazai állami és a magánszektor közreműködésével megvalósuló projektekben (PPP).

Az építő és a banki konzorciumok meghívására beszáll a magyarországi M6-os autópálya építésének finanszírozásába az EBRD. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank 32 millió euró kölcsönt ad az összesen 480 millió eurós beruházáshoz.

Az EBRD-t a Budapestet Dunaújvárossal összekötő 58 kilométeres autópálya finanszírozó bankcsoport, a Bayerische Landesbank, a Commerzbank AG, a KBC Finance Ireland, a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt., a Kereskedelmi és Hitelbank Rt., valamint a KfW hívta meg a konzorciumba.

Az M6-os beruházásról Gavin Anderson, az EBRD infrastrukturális ügyletekért felelős üzleti csoportjának igazgatója szerint a tranzakció "példát állít az egész térség elé" arra, hogy a jól előkészített és megfelelően pályáztatott koncessziós ügyletek miképp eredményezhetnek sikeres beruházásokat.

Jean Lemierre, az EBRD elnöke a bank májusi közgyűlése előtt közölte, hogy Magyarországon az EBRD továbbra is erőteljesen részt akar venni a PPP-ben megvalósuló beruházási programok finanszírozásában.

KAPCSOLÓDÓ CIKK